www.guzziproject.nl
 
 

copyright © information

 
   
       

 

Project caféracer
   

 

Klik op de kleine foto's voor een vergroting.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23-12-2007

Vandaag het blok in het frame gemonteerd. Je moet goed oppassen dat je de verf op het blok niet beschadigd maar het is ons toch gelukt. Verder heb ik de eerste onderdelen gemonteerd, zoals de bobines, frame zitje, bakje carterontluchting, ontsteking en stroomverdeler.


30-12-2007

Ik ben de laatste dagen erg druk geweest met het inbouwen van de diverse elektronica. Ik heb aan de kabelboom de diverse stekker verbindingen gemaakt zoals je kunt zien bij de accu onder het frame van het zitje. Hiervoor gebruik ik sealconnectors. Deze zijn waterdicht. Verder soldeer ik alle stekker verbindingen zodat ik niet voor verrassingen kom te staan. Voor het contact slot heb ik een houder aangepast, afkomstig van een eerder model guzzi. Aan de houder heb ik een nieuwe lip gelast, gespoten en geplaatst in de driehoek van het frame. Ik vind het zelf een mooie oplossing. De dubbele claxon heb ik onder in het zitje geplaatst. Zijn die lelijke maar verplichte dingen uit het zicht. Het zitje is aan de onderkant open dus herrie zal het genoeg maken.

 

Hier heb ik de sealconnectors enz. gekocht.

  http://www.rickdonkers.nl  

Onder diverse info / technische info kun je nog meer intressante links vinden.


Voor de kilometerteller en toerenteller heb ik een Acewell aangeschaft. In eerste instantie wou ik een ronde aanschaffen maar deze is zo klein dat ik er voor gekozen heb om dit model te nemen. (zie foto) Hierop worden het toerental, snelheid, tankinhoud aangegeven en zitten er diverse lampjes op voor grootlicht, richting enz. Ben benieuwd of het allemaal gaat werken.

 

Linkjes webshops met Acewell.

  http://www.acewell.nl/  
  http://www.acewell-meter.com/  

 

Zelfbouwen van een digitale toerenteller.

Lijkt het je wat om zelf je digitale toerenteller te bouwen kijk dan eens op deze site. Hier wordt de bouw hiervan beschreven en kun je ook het schema, de lay-out van de printplaat enz vinden. Hieronder een voorbeeld van een toerenteller en de link naar deze site.

  http://www.digitaler-drehzahlmesser.de/l  

 

Dashbord van Motogadget.

Ook een erg mooi maar prijzig dashbord.

  http://motogadget.de  

Onder diverse info / technische info kun je nog meer intressante links vinden.


 

Klik hier voor het vervolg op de volgende pagina >>

 

Pagina's

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20