www.guzziproject.nl
 
 

copyright © information

 
   

 

Klik op de foto's voor een vergroting.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

afstand busjes gemonteerd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Breuk dynamo steun

Ik ben tot de ontdekking gekomen dat de steun voor de dynamo is gescheurd. De steun was in het verleden ook al eens gescheurd aangezien hij eens opnieuw was gelast. Volgens diverse bronnen op het internet komt dit vaker voor. De constructie is te zwak. Dus zal ik een nieuwe moeten bestellen of de oude opnieuw lassen en verstevigen. Op Ebay heb ik inmiddels een nieuwe steun gevonden kosten 40,00 euro.

Ik heb de steun inmiddels verwijderd en zoals je op de foto kunt zien ligt hij helemaal door de midden. Ik heb besloten de steun eerst te repareren. Ik ga de breuk eerst lassen en daarna de steun verstevigen. Verder heeft de dynamo ook een knoei gehad. Het gaatje waarin het afstel boutje valt is uitgesleten.

De dynamo heb ik als volgt aangepast. Na het uit elkaar halen heb gekeken of er ruimte en de mogelijkheid was om een nieuw gaatje met schroefdraad te maken. Hiervoor moest ik rekening houden met de wikkelingen en de draadeinden die door de dynamo lopen. Verder moest ik kijken of door het draaien van de dynamo geen problemen kreeg met de aansluitingen van de bedrading aangezien het plastic kapje er ook weer op moet. Dit moet kunnen dus de dynamo vervolgens aangepast. Zie foto's hieronder.

Het boutje wat in het huis geschroefd wordt heb ik langer gehouden dan het oude boutje aangezien er voldoende ruimte en het gat in het carter diep genoeg is.

Inmiddels de beugel zilver gespoten en gemonteerd. Met het kapje over de dynamo is het bijna niet te zien. Nu dus in de gaten houden of de beugel sterk genoeg is. Zie hieronder het resutaat.

 


 

 

Verder heb ik nog een aantal nieuwe afstand busjes uit rvs op mijn oude draaibank gedraaid. Deze zijn voor de tank ophanging. Ik heb deze draaibank gekregen en opgeknapt. Dit zijn de eerste onderdeeltjes die ik heb gedraaid. Voor iemand zonder enige kennis en ervaring op dit gebied ben ik wel tevreden met het resultaat.

Kijk voor het vervolg op de volgende pagina hier >>