www.guzziproject.nl
 
 

copyright © information

 
   

 

Klik op de foto's voor een vergroting.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alternatieven voor ontsteking v7

http://www.elektronik-sachse.de+


Deze contactloze onsteking wordt aangeboden op Ebay.de. Hij vervangt alleen de contactpunten en de condensator. De rotor en de verdeelkap blijven bestaan.

Hieronder een animatiefilmpje mbt de werking.

http://cgi.ebay.nl/Kontaktlose-Zuendanlage-Moto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontstekingstoren

Ik heb onlangs de vervroegingveertjes van de mechanische vervroeging vervangen omdat deze versleten waren. Bij het afstellen met de stroboscooplamp leek het nergens naar. Bij 2200 toeren stond het derde teken op de poelie al tegenover de pijl op het carter. Dit hoort pas bij 3600 toeren te gebeuren. De veertjes had ik in het verleden al eens besteld bij TLM. Op Ebay kun je tegenwoordig complete sets kopen om je ontsteking te reviseren.

 

Link naar Ebay winkel

 

http://stores.shop.ebay.nl/mtr-ricambi

 

Onder diverse info / technische info kun je nog meer intressante links vinden.


Op de kleine foto's zie je, van boven naar beneden, de diverse stadia van de demontage. Op zich geen moeilijke klus. Zorg ervoor dat je de krukas op het BDP in de compressie slag van de 2e cilinder hebt staan als je de toren gaat verwijderen. Let er, bij het uitelkaar halen van de toren, vooral op dat wanneer je de plaat met de nok van de as schuift je het kogeltje dat in de as zit niet kwijtraakt. Omcirkeld op de afbeelding hieronder. Klik op de foto voor een vergroting.

Bij het in elkaar zetten alles even schoonmaken en opnieuw smeren. Alles moet soepel draaien. Je kunt nu ook de contact hoek juist zetten. Het is nu wat makkelijker dan op de motor. Als je klaar bent draai je de rotor in de toren vlak voor de 2e cilinder en plaatst de toren dan in dezelfde stand weer terug zoals je hem verwijderd hebt. Ik heb vervolgens de toren statisch op tijd gezet met behulp van de multimeter. Dit is ook mogelijk met een lampje. Vervolgens afgesteld met behulp van de stroboscooplamp. Hier onder een linkje naar de uitleg van het afstellen van de ontsteking.

HOE STEL IK DE ONTSTEKING AF?

Hits
 

Afstellen onsteking Moto Guzzi V7

 

Alle afstel gegevens kun je vinden in het werkplaatshandboek. Deze kun je vinden/ downloaden op de pagina diverse info.


<<<<<Hiernaast enkele elektronische alternatieven voor de ontsteking.

 

 

 

 

Kijk voor het vervolg op de volgende pagina hier >>