www.guzziproject.nl
 
 

copyright © information

 
   

 

Klik op de foto's voor een vergroting.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zelfbouw bagagerek V7

Intresse voor dit rekje neem dan contact met me op. peterv7@guzziproject

 

 

 

 

EINDRESULTAAT
 
 

 

 

 

 

 

 

Kofferrek

11-11-2009

Ik ben gestart met het maken van een rek voor de metalen koffers van de polizia T5 die ik als donor had aangeschaft voor het bouwen van de caféracer. Het uiterlijk van de koffers is grotendeels gelijk aan dat van de originele koffers. Klik voor voorbeelden op de foto's hieronder.

Voor dat ik met het frame bezig ben gegaan heb ik op het net de diverse voorbeelden opgezocht van een kofferrek. Klik voor voorbeelden op de foto's hierboven.

Het grootste probleem was het buigen van de bocht om het spatbord heen. Ik heb hiervoor uit een stuk multiplex de ronding uitgezaagd en de buis, gevuld met zilverzand, daarom heen gebogen. Op het stuk multiplex had ik een stuk triplex geschroefd zodat de buis niet weg kan schieten. Vervolgens heb ik heb ik de mal op de werkbank geschroefd en ben gaan buigen. Je moet wel rekening houden met het feit dat de buis op deze manier terug veert. Als je de buis op een machine laat buigen heb je dat nadeel natuurlijk niet. Gaande weg, na veel passen en meten heb ik de diverse bochten gebogen met een 22 mm buigijzer. Klik op de foto's hier naast en hieronder.

Verder heb ik een tekeningetje gemaakt met de door mij gehanteerde maten enz. Deze kun je, als ook een rek wilt maken, als leidraad gebruiken. De maat voering zul je na moeten meten en eventueel aanpassen.

 

Bouwtekening kofferrek Moto Guzzi V7 Special.

Hits
 

Bouwtekening Kofferrek V7 Special

Onder diverse info / technische info kun je nog meer intressante links vinden.


 

De knipperlichten krijgen een plaatsje op het rek. Hiervoor heb ik aanbeide zijde een gaatje van 6 mm geboord en door boven op een koppelmoertje gelast. Het gaatje is voor de bedrading. Deze wil ik via de linker buis naar boven voeren tot bij het spatscherm en dmv een connector aansluiten . Nadeel is alleen dat je geen knipperlichten meer hebt wanneer je het rek er af haalt.

Voor de koffers had ik al nieuwe rubbers besteld bij TLM maar voor de sloten, waarvan ik er 1 mis, moet ik nog even rond kijken want van de prijs van rond de100 euro per stuk ben ik wel geschrokken. Ik heb het op de volgende wijze opgelost. Zie onderstaande foto's.

Ik heb een ring in het gat gelast en het gat in ring op maat gemaakt zodat het slotje hierin klem zit en niet mee kan draaien. Op de foto's hierboven ziet het resultaat er nog wat slecht uit maar de ring heb ik alleen aan de binnenzijde van het deksel gelast zodat de buitenkant mooi glad geplamuurd kan worden. Totale kosten ongeveer 15 euro.

09-12-2009

Inmiddels heb ik het frame klaar. Ik heb de draden van de knipperlichten getrokken en deze aangesloten. Nu moeten de koffers opgeknapt worden. Op de foto´s hieronder kun je het resultaat zien van het nieuwe slotje.

12-03-2010

Van een paar stukjes buis die ik van het koffer rek heb overgehouden heb ik een bagagerek gemaakt. Op dit rekje moet een afneembaar passagiers zadeltje kunnen worden geplaatst. Hiervoor zijn er een aantal gaten geboord voor de bevestiging. Zie hieronder voor het eind resultaat.

EINDRESULTAAT BAGAGEREKJE

Nu nog een goede spuiter vinden om de koffers te spuiten. De koffers zijn inmiddels gespoten en gemonteerd. Klik hiernaast op de foto's met het eindresultaat.

Kijk voor het vervolg op de volgende pagina hier >>