www.guzziproject.nl
 
 

copyright © information

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik op de foto's voor een vergroting.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valeo startmotor op de V7 plaatsen.

23-07-2013

Omdat de originele marelli startmotor nogal wat moeite had om de motor door de compressie te krijgen bij het starten heb ik deze vervangen voor één van het merk Valeo.

Hiervoor moet je de startmotor aanpassen aangezien bij de Marelli startmotor het start relais onder de behuizing zit. Bij de Valeo zit deze namelijk bovenop. De neutraal sensor en de koppelingspedaal zitten dan in de weg. Op de diverse sites zie je dat ze de sensor aanpassen en de steun met de schroefdraad voor de koppelingskabel ombuigen om ruimte te krijgen. Dit heb ik niet gedaan. Het is me gelukt om zonder deze aanpassingen de Valeo startmotor te monteren.

Doordat er geen gat zit in de starterflens van het carter zoals bij de latere grotere modellen zul je het bovenste gat in de flens van de startmotor moeten opruimen tot 8mm. Verder moet je ook een uitsparing moeten maken in de rand van de startmotor zodat je met een bout de Valeo startmotor op dezelfde wijze kunt monteren als de Marelli. Klik hier voor een foto. Met een kraspen heb ik eerst afgetekend hoeveel materiaal ik van de tussen plaat moest afhalen. Vervolgens heb ik het met een dremel dit weggeslepen. Om in dezelfde stijl te blijven als de oude Marelli heb ik het voorste deel van de startmotor blank aluminium gelaten.

 

 

Bronnen met meer info:

     
  PDF m.b.t. reparatie Valeo startmotor
  PDF m.b.t. Onderdelen lijst van de Valeo startmotor.
  Greg bender